Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Flint" by Nick B. Svendsen " Book PDF Kindle ePub Free

Flint

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Flint
  • Author : Nick B. Svendsen
  • Release Date : January 21, 2021
  • Genre: Earth Sciences,Books,Science & Nature,
  • Pages : * pages
  • Size : 25930 KB

Description

GÄr man ude i naturen specielt ved stranden og i grusgravene vader man i flintsten. GÄr man pÄ en grusbelagt plads bestÄr en vÊsentlig del af gruset af flint. SÄ flint udgÞr en del af hverdagen her i Danmark. Tilbage i den sene jernalder og vikingetiden fandt bÞnderne ude pÄ deres marker flint Þkser og flint redskaber. Den slags var helt klart ikke naturskabt, og sÄ mÄtte det vÊre gudernes vÊrk. Man troede at det var efterladenskaber efter guden Tor, nÄr han for hen over himlen og kastede sin hammer MjÞlner, sÄ tordnede og lynede det. FlintÞkserne mÄtte vÊre rester af Tors lyn. I dag ved vi at disse tordensten med form som stenÞkser stammer fra stenalderen, hvor mennesket fremstillede deres redskaber af sten. I Danmark brugte stenaldermenneskene overvejende flint til deres redskaber.

Men hvor stammer flinten fra og hvordan er den dannet. Dette emnebliver behandlet i denne bog.

ArkÊologerne og historikerne er meget interesseret i flint, specielt dem der arbejder med oldtiden, hvor mennesket brugte flint til en stor del af deres vÊrktÞj og vÄben. Der findes derfor flere bÞger med beskrivelse af flint, flintredskaber og fremstillingen af flintredskaber.

Bogen er et forsÞg pÄ at give en fremstilling af flint og flintdannelse fra et overvejende geologisk perspektiv med afstikkere ind til arkÊologien.


Download Ebook "Flint" PDF ePub Kindle